Pro naše čtenáře

TIP NA VÍKEND

Dětský den na zámku Dobříš s programem pro malé i velké, sobota 3. června od 9-17 hodin

Na zámku Dobříš přichystali oslavu Dne dětí pro všechny generace. Proběhne v sobotu 3. června od 9-17 hodin na nádvoří zámku a pro malé i velké návštěvníky bude připravený pestrý zábavný i poučný program. Vstupné je zdarma.

„Těšit se můžete například na ukázky tradičních řemesel – zhlédnete tvorbu a práci kováře, drátenice, řezbářky či představení tvorby paličkování. Zúčastní se také sokolník s dravci, o kterých návštěvníkům popovídá a předvede se svými opeřenci hravé kousky a triky,“ říká Kateřina Doušová ze zámku Dobříš. 

Chybět nebudou ani stánky s občerstvením – například kapřími hranolkami a rybími hamburgery z místní produkce, sladkými dobrotami a suvenýry či tvořivá dílnička pro děti. 

Až se na oslavu Dne dětí na zámek Dobříš vydáte, neváhejte navštívit také zdejší nově zrekonstruovaný a krásně rozkvetlý francouzský park a přilehnou Oranžérii s několika moderními výstavami pro všechny generace. V jedné části Oranžérie, která je věnovaná Emilii a Zdeňku Milerovým, se hlavně děti ocitnou v pohádkovém světě s oblíbeným Krtečkem. V dalších částech jsou neméně zajímavé interaktivní expozice o lese, o vodě, ukázky tropických plodin či kamenosochařské výzdoby.

Více informací naleznete na www.zamekdobris.cz.

Koupit časopis